składniki: 3 jajka 150 g pieczarek ok. 1/2 średniej cebulki 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki śmietany sól, pieprz bułka tarta szczypiorek, natka pietruszki masło wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, przekrawamy ostrym nożem wzdłuż. Delikatnie wydrążamy środek. Pieczarki oczyszczamy, myjemy, kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy na patelnię z łyżką masła. Cebulkę obieramy i drobno siekamy, a następnie dodajemy do pieczarek, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy, aż nadmiar wody wyparuje. Odstawiamy do... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...