składniki na ciasto czekoladowe: 200 g mąki 300 g cukru 4 jajka 80 g kakao 200 ml mleka 160 ml oleju 1/2 łyżeczki sody 1 i 1/2 łyżeczki proszku o pieczenia wykonanie: W garnku mieszamy mleko, olej, jajka oraz cukier. W osobnym naczyniu mieszamy suche składniki i przesiewamy je do mokrych . Wszystko razem mieszamy przy pomocy np. rózgi kuchennej, do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) tortownicy (21 cm średnicy). Pieczemy przez ok. 60 min. w 170 st. C. do... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Przepis pyszny już sam w sobie, maliny mam od babci, jeszcze kakao naturalne kupić, ja preferuję od Krugera i można robić