Dzisiaj łatwe ciasto z jabłkami i budyniem. Ciasto jest szybkie do zrobienia i bardzo ładnie prezentuje się po upieczeniu. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 30 min Składniki: (na blaszkę 24×24 cm) Budyń: 1 jajko 60 g cukru 20 g skrobi ziemniaczanej 25 g masła 250 ml mleka Ciasto: 4 jajka 150 g cukru 150 g oleju 280 g mąki 1, 5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka Przygotowanie: Budyń W misce roztrzep jajko z cukrem, dodaj skrobię i połowę mleka Drugą połowę mleka zagotuj i na gotujące się ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.