Crème pâtissière francuski krem cukierniczy
Crème pâtissière francuski krem cukierniczy
Crème pâtissière to bardzo podstawowy przepis na francuski krem cukierniczy. Może ktoś z Was jeszcze pamięta domowy budyń na żółtkach, który robiły nasze babcie – w skrócie to właśnie jest taki krem. Crème pâtissière jest bazą do dla innych popularnych kremów. Można dodać do niego ubitą śmietanę, miękkie masło lub pralinę orzechową, żeby uzyskać różne smaki i konsystencję. Podstawowy przepis, który Wam dziś pokażę można wykorzystać również samodzielnie jako krem. Nada się bardzo dobrze do nadziania ptysi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy
Autor
Róża Mucha Myśliwiec
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ptysie, torty, tort, ciasteczka, babeczki, muffiny, ciasto, biszkopt, ciasto z kremem, tort orzechowy, ciasto francuskie
Inne przepisy z Ciastkozercy
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję