[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki na biszkopt: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 220 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka, cały czas ubijając. Do puszystej masy jajecznej dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22x32cm, miara dna, wyłożonej papierem do p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...