lubczyk na zimę w słoiku – domowe maggi

lubczyk na zimę w słoiku – domowe maggi

lubczyk na zimę w słoiku – domowe maggi

składniki: ok. 10 dużych gałązek świeżego lubczyku 1 łyżka soli wykonanie: Gałązki lubczyku płuczemy i osuszamy. Odrywamy liście (pozostałe „badyle” można przełożyć do woreczka foliowego i zamrozić). Liście siekamy, przekładamy do np. miski, dodajemy sól i mieszamy, aby sól pokryła wszystkie liście. Następnie przekładamy do wyparzonych słoiczków delikatnie ubijając (im mniejsze słoiczki tym leszy, pasta nie będzie się szybciej utleniała). Zakręcamy i wstawiamy do lodówki. Tak przygotowany lubczyk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.