Tort z musem truskawkowym

Tort z musem truskawkowym

Tort z musem truskawkowym

Składniki na biszkopt: • 5 jajek • szczypta soli • 3/4 szklanki (160 g) cukru • 3/4 szklanki (100 g) mąki pszennej tortowej • 1/4 szklanki (35 g) mąki ziemniaczanej Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczypta soli. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier a następnie kolejno żółtka i obydwie przesiane i wymieszane mąki. Dno tortownicy (24cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 175-180 stopni przez ok. 30-40 minut (do momentu suc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Autor

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, truskawka, biszkopt, truskawki, mus, obiad, ciasteczka, czekolada, mus truskawkowy, tort, torty, ciastka kremówki, ciasteczka z czekolada, ciasto z musem truskawkowym , ciasto cytrynowe, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto z truskawkami

Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.