Przepis na : śniadanie
Dzisiaj propozycja śniadaniowa. Omlet ze szparagami, wędzonym boczkiem i parmezanem. Prosty przepis na wykorzystanie zielonych szparagów i oczywiście jajek. Polecam na dobry początek dnia Składniki: 2-3 szparagi 2 jajka 2 łyżki mleka 1 łyżka startego parmezanu 20 g cienkich plasterków wędzonego boczku 1 łyżka masła sól pieprz Dodatkowo: 1 łyżeczka startego parmezanu Przygotowanie: Szparagi umyć i odłamać jasne, twarde końce. Gotować na parze lub w małej ilości lekko osolonej wody przez około 3 minuty. Nie dłuż... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...