Przepis na ciasto z truskawkami, które jest bardzo puszyste ale również wilgotne dzięki dodatkowi oleju i mleka. Wykonanie wypieku jest bardzo proste i nie zajmuje dużo czasu. Ciasto sprawdzi się też bardzo dobrze z innymi owocami. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia 40-50 min Składniki: (na blaszkę 24×24 cm, przelicznik na inne foremki znajdziesz tutaj ) 3 duże jajka 150 g cukru drobnego (3/4 szklanki) 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 200 ml oleju 200 ml mleka 340 g mąki (2 szk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.