Sernik przepyszny, aż ciężko się powstrzymać. Mokry, pachnący, rozpływa się w ustach. I ten karmel…poezja! Polecam. Co nam trzeba? na spód: 200 g ciasteczek zbożowych (owsianych, wieloziarnistych – dowolnie) 50 g masła Masa: 1 kg g twarogu – ja używam gotowego w wiaderku 200 g serka mascarpone 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 jaj 250 g cukru drobnego lub cukru pudru 3 czubate łyżki masy kajmakowej z puszki (takiej ok 400g) Kajmak reszta masy karmelowej z puszki 100 g masła 100 ml śmietany kremó... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat