Konfitura z jabłek i aronii

Konfitura z jabłek i aronii

Konfitura z jabłek i aronii Przepis na gęsty dżem z jabłek z aronią Konfitura z jabłek i aronii przepis na dżem z jabłek z aronią. Konfitura z jabłek i aronii to najlepsze smaki jesieni zamknięte w słoiku. Słodkie jabłka i cierpka aronia połączone z korzennymi przyprawami pachną i smakują znakomicie, zwłaszcza w mroźne zimowe wieczory. Ten pełen smaku, domowy przepis na konfiturę jabłkową z aronią pozwala uzyskać gęsty dżem bez dodatku pektyny. To stary przepis, popularny w czasach zanim komercyjne pektyny st...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.