Konfitura z jabłek i aronii

Konfitura z jabłek i aronii

Konfitura z jabłek i aronii Przepis na gęsty dżem z jabłek z aronią Konfitura z jabłek i aronii przepis na dżem z jabłek z aronią. Konfitura z jabłek i aronii to najlepsze smaki jesieni zamknięte w słoiku. Słodkie jabłka i cierpka aronia połączone z korzennymi przyprawami pachną i smakują znakomicie, zwłaszcza w mroźne zimowe wieczory. Ten pełen smaku, domowy przepis na konfiturę jabłkową z aronią pozwala uzyskać gęsty dżem bez dodatku pektyny. To stary przepis, popularny w czasach zanim komercyjne pektyny st...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, naleśniki, ciasto, piernik, śniadania, słoik, obiad, sałatka, zupa, sałatki, deser, surówka, ciasteczka, kolacja, sernik, szarlotka, tosty, galaretka, szarlotka z jabłkami

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.