delikatny tort z malinową nutką

delikatny tort z malinową nutką

delikatny tort z malinową nutką

składniki na biszkopt jasny: 6 jajek 200 g cukru 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej szczypta soli wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z solą. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier oraz żółtka. Mąkę pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną, przesiewamy i dodajemy stopniowo do masy jajecznej, delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki do połączenia się. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 25 cm. Pieczemy w 170 st. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, ciasto, krem, torty, tort, malinowe, budyń, pyszne ciasto, maliny, jajko, ciasteczka, galaretka, sok, ciasto z masa, ciasta z masa, desery, deser, proste ciasto, malinowy deser, ciasto z malinami, ciasto z białek , deser z malinami, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto budyniowe, ciasto z masą budyniową, ciasto ucierane , ciasto z galaretka, krem z pora, ciasteczka budyniowe

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.