drożdżówki z budyniem i kruszonką

drożdżówki z budyniem i kruszonką

drożdżówki z budyniem i kruszonką

składniki na ciasto drożdżowe: 500 g mąki 220 ml mleka, letniego 30 g drożdży 100 g cukru 2 żółtka 1 jajko 70 g masła, roztopionego 1 szczypta soli wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z mlekiem, cukrem oraz 100 g mąki i odstawiamy do podrośnięcia. Do podrośniętego rozczynu dodajemy żółta, jajko i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i wyrabiały ciasto. Podczas wyrabianie dodajemy masło. Ja ciasto wyrabiam w misce. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 60 min. do wyrośnięcia. Wyrośnięte ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję