drożdżówki z budyniem i kruszonką
drożdżówki z budyniem i kruszonką
składniki na ciasto drożdżowe: 500 g mąki 220 ml mleka, letniego 30 g drożdży 100 g cukru 2 żółtka 1 jajko 70 g masła, roztopionego 1 szczypta soli wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z mlekiem, cukrem oraz 100 g mąki i odstawiamy do podrośnięcia. Do podrośniętego rozczynu dodajemy żółta, jajko i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i wyrabiały ciasto. Podczas wyrabianie dodajemy masło. Ja ciasto wyrabiam w misce. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 60 min. do wyrośnięcia. Wyrośnięte ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia
Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe
Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?
Czytaj dalej...Autor
DomowySmakJedzenia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, drożdżówki , drożdżowe, ciasteczka, ciasto drożdżowe
Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję