Babka szafranowo – cytrynowa

Babka szafranowo – cytrynowa

Babka szafranowo – cytrynowa

Tym razem puszysta babka z dodatkiem szafranu, dzięki któremu ma piękny złoty kolor oraz skórki cytrynowej. W sam raz na zbliżającą się Wielkanoc. Szafran nadaje babce specyficzny aromat, który nie każdemu odpowiada. Jeżeli za nim nie przepadacie, użyjcie troszkę mniej ; ) Składniki: 0,20 g szafranu 5 jajek 1 szklanka mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 250 g masła 3-4 łyżki mleka 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia Lukier: 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta cytrynowa (Lemon detox diet)

Sposób na pozbycie się toksyn z organizmu.

Czytaj dalej...

Autor

Oryginalny smakOryginalny smak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, ciasto, śniadania, lukier , tarta, desery, ciasteczka, deser, bułki, wielkanoc, pyszne ciasto, jak zrobić wodę z cytryna, mleko w proszku, babka cytrynowa, babka ziemniaczana, ciasta tortowe, ciasto cytrynowe, ciasto z masa, ciasta z masa, ziemniaczane ciasteczka, dania na gorąco, bułka pszenna

Inne przepisy z Oryginalny smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.