SERNIK WIOSENNY Z RICOTTĄ

SERNIK WIOSENNY Z RICOTTĄ

SERNIK WIOSENNY Z RICOTTĄ

Wiosna w natarciu! A ja w ferworze wypieków na różne okoliczności: komunie, chrzty i urodziny. To własnie ten mały sernik stał się dla wielu pań inspiracją i zostałam wielokrotnie proszona o jego upieczenie w większej wersji. Jest lekki, bardzo kremowy, kilka delikatnych nut smakowych przewija się przez niego, ale w bardzo subtelny sposób. Żaden smak nie jest tym dominującym. Dlatego nazwałam go po prostu sernikiem wiosennym! Udekorowany pierwszymi kwiatami wiosny – bratkami i stokrotkami wygląda świeżo i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sernik, ciasteczka, likier

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.