Jęczmienianka z figami i orzechami włoskimi

Jęczmienianka z figami i orzechami włoskimi

Jęczmienianka z figami i orzechami włoskimi

Przepis na : śniadanie

Dzisiaj jęczmienianka z figami i orzechami włoskimi , czyli alternatywa dla owsianek, jaglanek itp. Kasza jęczmienna jest nie tylko pożywna i na długo syci, ale też bardzo zdrowa. Obniża poziom cholesterolu, zawiera witaminy i mnóstwo błonnika, niezbędnego do usprawnienia perystaltyki jelit. Dlatego warto spożywać ją jak najczęściej. Jęczmieniankę przygotowałam na mleku krowim, ale równie dobrze sprawdzi się roślinne. A, że sezon na figi w pełni, musiałam je dodać Polecam! Składniki: 1/2 szklanki kaszy jęczmi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Autor

Oryginalny smakOryginalny smak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, syrop, owsianka, ciasto, ciasteczka, deser, ryż, desery, słonecznik, gruszka, banan, bez pieczenia, ciasto z orzechami, czekoladowe ciasteczka , ciasto czekoladowe, ciasto z gruszkami, ciasto z bananem, ciasto z bananami, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Oryginalny smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.