LAMINGTONY

LAMINGTONY

LAMINGTONY

Znane australijskie ciasteczka... lamingtony to po prostu kostki biszkoptowe w polewie czekoladowej, obsypane wiórkami kokosowymi. W Polsce ciastka te znane są pod nazwami "kostki kokosowe", "kokosanki" lub "kudłacze". Deser ten jest bardzo prosty w przygotowaniu, a jednocześnie pyszny w swej prostocie. Do tego super się prezentuje, że na sam widok ślinka cieknie, a ręka mimowolnie sięga po choć jeden kawałek 😉  Wydawałoby się, że żadnej rewelacji tu nie ma... tylko zwykły biszkopt, polewa czekoladowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia MagdaLeny

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Autor

Kuchnia MagdaLenyKuchnia MagdaLeny

Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, ciastka , polewa czekoladowa, ciasteczka, ciasto, deser, desery, ciastka kokosowe, czekoladowe ciasteczka , ciasteczka kokosowe, bez pieczenia, ciasta z masa, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto kokosowe, ciasta biszkoptowe , ciasto biszkoptowe, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe

Inne przepisy z Kuchnia MagdaLeny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.