[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki: 300 g mąki 40 g budyniu waniliowego 200 g cukru 250 g masła, w temperaturze pokojowej 5 jajek (białka oddzielone od żółtek) 4 łyżki śmietany kwaśnej 2 łyżeczki do pieczenia ok. 500 g wiśni, wydrylowanych wykonanie: Masło miksujemy z cukrem (ok. 5 min.). Do puszystej masy dodajemy stopniowo żółtka. Następnie dodajemy śmietanę i miksujemy. Do masy dodajemy w dwóch turach przesianą mąkę z budyniem oraz proszkiem do pieczenia i miksujemy tylko do połąc... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...