francuskie serduszka z czekoladą i truskawkami

francuskie serduszka z czekoladą i truskawkami

francuskie serduszka z czekoladą i truskawkami

składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ulubiony krem czekoladowy truskawki, mogą być mrożone (lekko rozmrożone) dodatkowo: cukier puder wykonanie: Ciasto francuskie wyciągamy z opakowania i pozostawiamy na chwilę aby nabrało temperatury pokojowej (wtedy podczas pieczenia nie będzie się kurczyło). Wycinamy serduszka, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na środku każdego rozsmarowujemy po ok. 1/2 – 1 łyżeczce kremu czekoladowego. Układamy plasterki truskawek. Pieczemy w 180 st. C do zrumi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie, truskawki, truskawka, ciasteczka, krem czekoladowy, ciastka , ciasto z truskawkami, ciastka z ciasta francuskiego, desery, deser, czekolada, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasteczka z czekolada, czekoladowe ciasteczka , krem z pora

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.