Klasyczne letnie ciasto na maślance z owocami i kruszonką, przepis bardzo prosty i szybki do wykonania. Najlepiej smakuje z mieszanką sezonowych owoców; truskawek, jagód, malin czy czereśni. Czas przygotowania: 15 min Czas pieczenia: 30 min Składniki: (na blaszkę 24×24 ) 3 jajka 1/2 szklanki cukru (110 g) 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli 1/2 szklanki maślanki (125 ml) 1/3 szklanki oleju (80 ml) 1,5 szklanki mąki (240 g) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g owoców np. jagód, truskawek, mali... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.