
Składniki: palma 250 gram, cukier 1 szklanka, jajka 6 sztuk "M", twaróg z wiaderka naturalny 1 kg, dżem truskawkowy niskosłodzony 1/2 słoiczka, budyń waniliowy 3 opakowania + 1/2 litra mleka, herbatniki 250 gram, czekolada gorzka 100 gram czekolada bananowa 100 gram lub inna mleczna, śmietana 18% gęsta 3-4 łyżki, posypka kolorowa - ile potrzeba W garnku, który nie przypala roztopić palmę lub masło, do roztopionego tłuszczu dodać jajka, cukier (jeśli twaróg jest waniliowy czy inny smak to cukru dać tylko 4 łyżki... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...