WIOSENNY SERNIK Z TRUSKAWKAMI
WIOSENNY SERNIK Z TRUSKAWKAMI
Przepis na : deser
Ze specjalną dedykacją dla wszystkich Mam z okazji ich święta, proponuję Wam dzisiaj przepis na aromatyczny sernik z udziałem truskawek na spodzie z herbatników i korzennych ciasteczek speculoos. Przygotowanie: 40 min Pieczenie: 1 godz. Chłodzenie: 4 godz. Dla 6-8 osób: ● 250 g truskawek ● 500 g twarogu sernikowego mielonego z wiaderka lub serka homogenizowanego o smaku naturalnym ● 30 cl gęstej śmietany* ● 4 jajka ● 100 g masła ● 100 g herbatników ● 80 g herbatników korzennych speculoos ● 160 g cukru ● 1... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Autor
Angie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sernik, herbatniki, sosy, francuskie, mielone, truskawki, truskawka, ciasto, ciastka , ciasteczka, zupa, sernik pieczony, deser, desery, ciasto francuskie, ciasto francuskie, ciasto na herbatnikach, ciasto z truskawkami, ciasta z masa, ciasteczka na święta, sernik z wiaderka, jajka na święta, ciastka na święta, ciastka z ciasta francuskiego
Inne przepisy z Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dodaj komentarz