kremówka na cieście francuskim + film

kremówka na cieście francuskim + film

kremówka na cieście francuskim + film

składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego krem budyniowy: 400 ml mleka 150 g cukru 350 ml śmietanki kremówki 30% 100 g masła 3 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej wykonanie: Ciasta francuskie układamy na największej blaszce, delikatnie nacinamy i pieczemy w ok. 190 st. C przez ok. 20 min. (jeśli ciasto ok. po 10 min. pieczenia za bardzo wyrosło należy je po nakłuwać widelcem i dopiec kolejne 10 min.). Upieczone ciasta przycinamy na wielkość foremki (ok. 22x35cm, wyłożonej papierem do pieczenia) ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.