Mini ptysie z bitą śmietaną – smak dzieciństwa
Mini ptysie z bitą śmietaną – smak dzieciństwa
Przepis na : deser
Mini ptysie z bitą śmietaną nazywane również profiterolami to rozpływające się w ustach słodkie przekąski na jeden kęs. Powstają z ciasta parzonego i pysznego kremu z bitej śmietany wymieszanej z mascarpone. Świetnie sprawdzą się na deser czy słodka przekąska na imprezie czy spotkaniu ze znajomymi. Szkoda tylko, że tak szybko znikają Składniki na mini ptysie z bitą śmietaną (około 18 sztuk): 100 g masła 140 g mąki pszennej typ 450 (szklanka) 3 jajka rozmiar L 250 ml wody (szklanka) Krem: 250 g mascarpone 200... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne
Autor
Justyna Zarzecka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasteczka, przekąski, pączki, ciasto francuskie, ciasto 3 bit
Inne przepisy z e-PrzepisyKulinarne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję