składniki na biszkopt: 65 g mąki 15 g kakao 110 g cukru 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 1/2 łyżki oleju wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy stopniowo dodajemy cukier a następnie żółtka. Do puszystej masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Mieszamy delikatnie przy pomocy szpatułki. Przekładamy ciasto do foremki (ok.22×25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C przez ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...