Pasta jajeczna z fetą, oliwkami i chili

Pasta jajeczna z fetą, oliwkami i chili

Pasta jajeczna z fetą, oliwkami i chili

Przepis na : śniadanie

Share Pinterest Print Pasta jajeczna z fetą, oliwkami i chili to aromatyczna propozycja na kanapki, a j ej przygotowanie jest szybkie i proste. Ś wietnie smakuje na świeżym, chrupiącym pieczywie. Do jej zrobienia użyłam 1/2 papryczki chili, ale ilość można dostosować do własnych upodobań. Jeśli nie lubicie ostrych smarowideł to dajcie mniej lub nie dodawajcie wcale. Pasta jajeczna z fetą, oliwkami i chili Pasta jajeczna z fetą, oliwkami i chili – s kładniki: 6 jajek 200 g sera feta 1/2 papryczki chili o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.