domowe powidła śliwkowe z kakao i orzechami

29
  • domowe powidła śliwkowe z kakao i orzechami
  • domowe powidła śliwkowe z kakao i orzechami

    *składniki: ok. 3000 g śliwek węgierek 120 g kakao 200 g orzechów włoskich cukier do smaku wykonanie: Śliwki myjemy, wypestkujemy. Przekładamy do brytfanki lub garnka z grubym dnem. Wstawiamy na ogień i smażymy, od czasu do czasu mieszając. Smażymy tak długo aż uzyskamy w miarę gęstą konsystencję. Pod koniec całość blendujemy, dodajemy kakao, uprażone i drobno posiekane orzechy oraz do smaku cukier. Wszystko mieszamy i smażymy jeszcze ok. 10 min. Przekładamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i pasteryzujem... Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

    Dodaj komentarz