Faworki (chrust)

Faworki (chrust)

Faworki (chrust)

Faworki (chrust) to kruche ciastka przygotowywane z ciasta śmietanowego zbijanego, smażone jak pączki w głębokim tłuszczu. Przysmak ten pojawia się w domach w okresie karnawału i nie ma chyba osoby, która by go nie znała. Przyznam, że w dzieciństwie nie byłam zbyt wielką fanką chrustu, choć obok pączków, powiał się w moim domu. Na szczęście gust smakowy z wiekiem ewoluuje, więc dziś z czystym sumieniem mogę Wam polecić przepis na smaczne, bardzo kruche i delikatne faworki. Przepis ten zapisałam w moim starym z... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Autor

SmakolykiBerenikiSmakolykiBereniki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

faworki, ciasto, placki, mięso, ciasteczka, ciastka , pączki, szaszłyki, makarony, makaron, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, mięsa pieczone, makaron smażony, ciasto z bezami, pączki pieczone, makaron na słodko, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia

Inne przepisy z Smakołyki Bereniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.