Puszysty, mięciutki i pachnący placek drożdżowy z jabłkami i orzechową kruszonką . W sam raz na podwieczorek w towarzystwie kawy lub herbaty. Najlepszy jeszcze ciepły Składniki: Ciasto drożdżowe: 2 czubate szklanki mąki 2 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 100 g masła 40 g świeżych drożdży 3 jabłka Orzechowa kruszonka: 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki bardzo drobno posiekanych orzechów włoskich 90 g miękkiego masła 1/4 szklanki cukru 1/4 szklanki płynnego miodu Przygotowanie: Ciasto drożdżowe: Do mi... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...