składniki: 100 g czarnego sezamu Helio 300 g łuskanego sezamu Helio 4 łyżki wody 120 g cukru ok. 150 g miodu 2 szczypty cynamonu wykonanie: Sezam prażymy na suchej patelni (uwaga aby się nie przypalił). Uprażony sezam przekładamy do innego naczynia i mieszamy z cynamonem. Na patelnię wlewamy wodę, dodajemy cukier i podgrzewamy, aż powstanie złoty karem (uwaga bardzo gorący). Dodajemy miód i mieszamy do połączenia się z karmelem. Następnie dodajemy mieszankę sezamu, szybko mieszamy. Rozkładamy na papierze do piecz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...