Parmezanowe chipsy (Chips di parmigiano)

Parmezanowe chipsy (Chips di parmigiano)

Parmezanowe chipsy (Chips di parmigiano)

Parmezanowe chipsy mogą być smacznym zamiennikiem tradycyjnych ziemniaczanych chipsów. Proste i szybkie w przygotowaniu, niewymagające smażenia ani użycia wielu składników. Wystarczy tylko parmezan i 5 minut pieczenia, aby otrzymać smakowit ą  i chrupi ą c ą  przek ą sk ę idealn ą do  białego wina. Polecam serdecznie! **** Le chips di parmigiano reggiano rappresentano un gustoso sostituto delle tradizionali chips a base di patate. Semplici e veloci da preparare, non richiedono fritture o l'us... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasteczka, ciastka , przystawki, przekąski, bez pieczenia

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.