Przepis na przepyszne letnie ciasto pełne świeżych malin. Jest to ciasto kruche i dodatkowo maliny przykryte są lekką bezową pianką. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 30 min Składniki: (na tortownicę 22 cm, przelicznik na inne foremki znajdziesz tutaj ) Ciasto kruche: 230 g mąki (1 i 1/2 szklanki) 60 g cukru pudru (niecałe 1/2 szklanki) 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 110 g masła 3 żółtka Bezowa pianka: 3 białka szczypta soli 90 g cukru drobnego (7 łyżek) Dodatkowo... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.