Kluski na parze, buchty, pampuchy czyli napinamy brzuszki

Kluski na parze, buchty, pampuchy czyli napinamy brzuszki

Kluski na parze, buchty, pampuchy czyli napinamy brzuszki

Kluski na parze, buchty, pampuchy - nazw jest wiele, ale smak zawsze wyśmienity. Trudno byłoby mi wskazać osobę, która nie lubi klusek na parze. Pasują zarówno do wszelkiego typu gulaszy, jak i słodkich sosów. Można je polać słodką śmietanką i podawać z owocami. Wariantów jest mnóstwo. Większość przepisów, które znam zawiera całe jajka, jednak jakiś czas temu Gosia podpowiedziała mi aby dodała tylko żółtka i był to doskonały pomysł. Wypróbujcie - warto :) Składniki - proporcje na około 20 sztuk 1 szklanka letni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ciasto, śniadania, pierogi, naleśniki, pierogi przepis, sałatka, tiramisu, zupa, obiad, sałatki, gulasz, desery, surówka, przetwory, ciasteczka, kolacja, deser, naleśnik, sosy, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, ciasto na naleśniki, łatwe ciasto, sałatka do obiadu, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasto owocowe, salatka z jajkiem, pomysł na obiad

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.