Chipsy z nori w aromatycznej tempurze

Chipsy z nori w aromatycznej tempurze

Chipsy z nori w aromatycznej tempurze

Chrupiące wodorosty nori smażone w tempurze to popularna przekąska w krajach azjatyckich. Mogą być alternatywą dla chipsów, chrupek itp., którymi tak chętnie się objadamy. Są pyszne i o niepowtarzalnym smaku. Idealne na imprezę lub jako przekąska w ciągu dnia. Polecam Składniki: Glony Nori 1 jajko 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki lodowatej wody 1 łyżka ketchupu “Kotlin”- pikantny 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka Mirinu olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.