Sos adżika

Sos adżika

Sos adżika

Sos adżika Przepis na sos z pomidorów i papryki z dodatkiem marchwi i jabłek. Sos adżika albo adjika to aromatyczny gęsty sos z pomidorów, papryki, czosnku, jabłek, marchewki, a czasami także innych warzyw. Adżika jest równie uniwersalna, jak  prosty sos pomidorowy i pasuje niemal do wszystkiego. Jest lekko pikantna, pyszna i bardzo aromatyczna. Świetnie smakuje z pieczonym lub grillowanym mięsem i warzywami, ale równie dobrze komponuje się z makaronem i jako dodatek do kanapek. Śmiało można powiedzie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, ciasto, przetwory, naleśniki, śniadania, pasta, kanapki, tiramisu, zupa, sałatka, sałatki, ciasteczka, kolacja, makaron, naleśnik, surówka, obiad, ziemniaki, ciasto na pierogi, kotlety mielone, kotlety, kotlet, kebab, szaszłyki, jabłka, sos pieprzowy, pieczone ziemniaki, salatka z makaronem, zupa pomidorowa, bez pieczenia

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.