Blok czekoladowy z bakaliami po studencku

Blok czekoladowy z bakaliami po studencku

Blok czekoladowy z bakaliami po studencku

Przepis na : deser

Kolejna słodka propozycja na wykorzystanie słynnego mleka w proszku. Składniki: ¾ kostki margaryny „palmy” 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 6 łyżek wody 25 dag mleka w proszku 10 dag herbatników 2 opakowania mieszanki studenckiej Wykonanie: Margarynę, cukier, kakao i wodę podgrzać do rozpuszczenie się składników. Odstawić z ognia, dodać mleko w proszku, pokruszone ciastka i bakalie. Całość szybko i dokładnie wymieszać, przełożyć do foremki wysmarowanej olejem lub folią aluminiową i ostudzić w lodówce. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

herbatniki, ciasteczka, ciastka , desery, deser, ciasto, ciasto na herbatnikach, szybki deser, szybkie ciasto

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.