Owoce Goji coraz częściej pojawiają się w polskiej kuchni. Co więcej, w sklepach ogrodniczych można nawet spotkać sadzonki tej rośliny. Kolcowój pospolity, określany też jako chiński albo szkarłatny nie jest wymagający w uprawie. Może dorastać do wysokości 1 – 3 metrów, a jego pielęgnację można ograniczyć niemal wyłącznie do podpierania opadających ku ziemi gałęzi. Krzewy kolcowoju sadzimy na stanowiskach wilgotnych oraz dobrze nasłonecznionych. Jeśli jednak nie dysponujemy odpowiednim miejscem pod uprawę krzewu, mo... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com