Ciasto Malakoff z cointreau i frużeliną wiśniową

Ciasto Malakoff z cointreau i frużeliną wiśniową

Ciasto Malakoff z cointreau i frużeliną wiśniową

  Uwielbiam to ciasto z kilku powodów. Po pierwsze cudownie wygląda na talerzu, po drugie zaspakaja apetyt na słodkie, po trzecie aby go zrobić nie trzeba odpalać piekarnika.  Dobre produkty to w tym cieście podstawa, więc nie zamieniajcie masła na margarynę i biszkopty koniecznie savoiardi nie zwykłe, bo te zwykłe Wam się w tym cieście rozciapią. Robi się je naprawdę łatwo. Jeśli nie macie dostępu do likieru Cointreau który jest dość drogi możecie zastąpić go białym lub ciemnym rumem. Też smakuj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wanilia i Kardamon

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.