Przepis na : podwieczorek
Tarta z gruszkami to pyszna propozycja na niedzielny podwieczorek. Aromatyczne pieczone gruszki na kruchym spodzie przykryte pierzynką masy migdałowej. Do tego gęsty babciny dżem – palce lizać! :) Foremka, w której robiłam tartę ma średnicę 25 cm. Składniki na spód: 1 szklanka mąki 30 g margaryny 30 g masła 40 g cukru 1 żółtko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia +gęsta śmietana do odpowiedniej konsystencji ciasta Składniki na masę migdałową: 70 g margaryny 50 g cukru pudru 50 g mąki pszennej 70 g mąki ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...