ekspresowe francuskie ślimaczki z masą makową

ekspresowe francuskie ślimaczki z masą makową

ekspresowe francuskie ślimaczki z masą makową

składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 300 g masy makowej opcjonalnie: lukier wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy. Rozsmarowujemy na nim masę makową i luźno zwijamy w roladę. Następnie tniemy na ok. 2 cm kawałki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczeni. Pieczemy w ok. 190 st.C na rumiano, przez ok. 20 min. Upieczone i wystudzone ciastka polewamy lukrem. Lukier robię na oko: trochę cukru pudru mieszam z odrobiną wody lub soku z cytryny. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.