MAKARONIKI Z KREMEM WANILIOWYM Z DODATKIEM OLIWY Z OLIWEK

MAKARONIKI Z KREMEM WANILIOWYM Z DODATKIEM OLIWY Z OLIWEK

MAKARONIKI Z KREMEM WANILIOWYM Z DODATKIEM OLIWY Z OLIWEK

Przepis na : deser

Makaroniki to lekkie, delikatne ciasteczka z białek, mielonych migdałów i cukru pudru. Sklejone po dwa, mogą być nadziane przeróżnym nadzieniem, waniliowym, czekoladowym, karmelowym, pistacjowym, malinowym, możliwości jest wiele. Można również użyć barwnika, w zależności od rodzaju nadzienia. Makaroniki francuskie bywają kapryśne, nie należy się zrażać, jeśli przygotowujecie je po raz pierwszy, bo na początku nie zawsze się udają, wbrew pozorom, jest to jedne z najtrudniejszych do upieczenia francuskich ci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.