Przepis na : deser
Wegański, jedwabisty mus czekoladowy z tofu z dodatkiem masła orzechowego zadowoli niejedno podniebienie. Deser jest banalnie prosty do przygotowania, każdy sobie poradzi Ma aksamitną konsystencję, a tofu wcale nie jest wyczuwalne. Z dodatkiem malin tworzą rewelacyjny deser, idealny na Walentynki Składniki: 340 g silken tofu (jedwabistego) 200 g gorzkiej czekolady 3 łyżki masła orzechowego (gładkiego) 1/3 szklanki mleka sojowego 1/2 szklanki cukru trzcinowego maliny Przygotowanie: Do rondelka wlać mleko sojow... czytaj dalej...
Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...