składniki: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g mąki pełnoziarnistej 65 g cukru pudru 50 g miodu 50 g masła 1 jajko 1/2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Przekładamy do miski i schładzamy przez ok. 30 min. Następnie wałkujemy na grubość ok. 4 mm i wykrawamy dowolne kształty. Przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 8-10 min. w 180 st. C. Po upieczeniu studzimy na kratce. ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...