Dziś odrobina klasyki – murzynek, czyli ciasto mojego dzieciństwa :) Jako dziecko zawsze twierdziłam, że nieupieczone smakuje znacznie lepiej, teraz mam nieco mniejszą słabość do surowego ciasta, a miski liże już ktoś inny ;) Moja mama robiła murzynka na dużej blaszce i dodawała jeszcze przed pieczeniem wiśnie lub truskawki ze słoika. Nie przekrawała już ciasta po upieczeniu, bo miało w sobie owoce. Tak też smakuje pysznie! Jedyną wadą takiego rozwiązania jest to, że w cieście robią się dziurki w miej... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...