Przepis na : deser
Pyszne, mięciutkie ciasteczka bakaliowe nasączone winiakiem. Mniam <3 Przepis pochodzi z magazynu "Kuchnia 12/2016". Zapraszam do przygotowań! Składniki: 500 g rodzynek 70 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 120 g płatków migdałów 50 g posiekanych suszonych daktyli 200 ml winiaku 250 g miękkiego masła 200 g cukru 4 jajka 300 g mąki pszennej tortowej 1/4 łyżeczki sody 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej Dodatkowo: cukier puder do posypania CZA... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...