Żurawina jest źródłem cennych witamin, takich jak wit. C, E, B1, B2, B6 i E, a także minerałów: fosforu, jodu, magnezu, miedzi, potasu, sodu, wapnia i żelaza. Oprócz tego, żurawina bogata jest w kwasy organiczne, garbniki, flawonoidy, proantocyjany, karotenoidy i taniny. Spożywanie żurawiny wspomaga leczenie chorób układu moczowego, wrzodów żołądka i dwunastnicy, opóźnia procesy starzenia się skóry, łagodzi objawy menopauzy i menstruacji, chroni przed przed rozwojem nowotworów i działa pozytywnie na stan naszy... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...