Pavlova - gluten free, lactose free

Pavlova - gluten free, lactose free

Pavlova - gluten free, lactose free

Przepis na : deser

Pyszna, rozpływająca się w ustach, słodka beza z kremem mascarpone i owocami <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na bezę: 5 białek w temperaturze pokojowej szczypta soli 250 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu jabłkowego Składniki na krem: 250 g mascarpone bez laktozy * 100 g schłodzonej śmietanki 30%-33% bez laktozy ** 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: ulubione owoce do podania POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN +chłodzenie * do kupienia m.in. w sklepach Carefour i Tesco ** d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Culinary Art

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.