mazurek włoski wg s. Anastazji

mazurek włoski wg s. Anastazji

mazurek włoski wg s. Anastazji

składniki na ciasto: 300 g mąki orkiszowej lub pszennej 250 ml śmietany kremówki 30 % 200 g cukru 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 3 jajka 1 kieliszek czystej wódki 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Śmietanę ubijamy, dodajemy stopniowo cukier cały czas miksując. Dodajemy stopniowo jajka, za każdym razem miksujemy do połączenia się ze śmietaną. Na końcu dodajemy wódkę oraz przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do wyłożonej (samo dno) papi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, orzechy, ciasteczka, ciastka kremówki, polewa czekoladowa, wielkanoc, ciasta z kremami, desery, deser, bez pieczenia, ciasto z orzechami, ciasto orkiszowe, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, czekoladowe ciasteczka

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.