Chrupiące orzechowe ciasteczka z domowym kajmakiem

Chrupiące orzechowe ciasteczka z domowym kajmakiem

Chrupiące orzechowe ciasteczka z domowym kajmakiem

Ciasteczka te robiłam pierwszy raz i wiem już, że zagoszczą w mojej kuchni na stałe.    Na ok. 25 ciasteczek: 2 1/3 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 żółtko 200 g masła lub margaryny 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku dodatkowo: 2 szklanki zmielonych orzechów do obtaczania 1 białko masa kajmakowa: 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru Z podanych składników na ciasto wyrabiamy ciasto i wkładamy do lodówki na 1 godzinę (aby uwolnił się gluten). Do przygotowania masy kajmakowej potrzebu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Jadło i czytadło

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.