wątróbka z królika z cebulą i papryką

wątróbka z królika z cebulą i papryką

wątróbka z królika z cebulą i papryką

składniki: 600 g wątróbki z królika 1 papryka 2 cebule 2 łyżki mąki 1 łyża masła sól, pieprz olej natka pieruszki wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę przekrawamy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w paski. Pokrojone warzywa podsmażamy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. Na osobnej patelni podsmażamy na rumiano pod przykryciem z dodatkiem masła oprószoną pieprzem i obtoczoną w mące wątróbkę. Gotową przekładamy na talerz. Podajemy z podsmażoną cebulą oraz papryką. Opcjonalnie moż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.